Προσωρινοί πίνακες κατάταξης αιτήσεων υποψηφίων Μαθητείας 2023-24 – Περίοδος ενστάσεων

ΤΕΧΝΙΚΟΣΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝΣΥΣΤΗΜΑΤ2023-10-25-09-44-18

ΒΟΗΘΟΣΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ2023-10-25-09-44-30

ΒΟΗΘΟΣΝΟΣΗΛΕΥΤΗ2023-10-25-09-44-43

Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων

Την Τετάρτη 25/10/2023, θα ανακοινωθεί προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα κάθε ΕΠΑ.Λ., καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας και έχουν αναρτήσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας
μοριοδοτούνται αυτομάτως από αυτό, σύμφωνα με το βαθμό πτυχίου τους, την ηλικία τους και το έτος απόκτησης του πτυχίου ως εξής:

1. Ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ισοδύναμου τίτλου, στρογγυλοποιημένος σε τρία δεκαδικά ψηφία, πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000) και προσφέρει ισοδύναμο αριθμό μορίων.

2. Η ηλικία του υποψηφίου υπολογίζεται αφαιρώντας το έτος γέννησης του υποψηφίου από το έτος υποβολής της αίτησης, και μοριοδοτείται επιπλέον ως ακολούθως:
i. Έως και 20 έτη με 5000 μόρια.
ii. Μεγαλύτερη από 20 και έως και 30 έτη με 3000 μόρια.
iii. Μεγαλύτερη από 30 και έως και 40 έτη με 1500 μόρια.
iv. Μεγαλύτερη από 40 έτη με 500 μόρια.

3. Η εγγύτητα της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης του υποψηφίου από την ημερομηνία απόκτησης του πτυχίου του, μοριοδοτείται επιπλέον ως ακολούθως:
i. Για διάστημα έως ενός έτους από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 3000 μόρια.
ii. Πέραν του έτους και για διάστημα έως δύο ετών από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 2000 μόρια.
iii. Για διάστημα άνω των δύο ετών από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 1000 μόρια.

4. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας προηγείται ο νεότερος σε ηλικία, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης, υποψήφιος. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας με την ίδια ημερομηνία γέννησης, προηγείται ο υποψήφιος με τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, και αν υπάρχει ισοβαθμία και στον βαθμό πτυχίου, προηγείται ο υποψήφιος με
τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου (ΕΠΑ.Λ. κατά προτεραιότητα).

5. Ειδικότερα οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, συμμετέχουν στα τμήματα του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. με τις ακόλουθες επιλογές, σύμφωνα με το άρθρο 20 του «Κανονισμού Λειτουργίας του Μεταλυκειακού
Έτους – τάξης Μαθητείας»:
i. Με δεσμευμένη θέση Μαθητείας. Στην περίπτωση αυτή τα μόρια κατάταξης τους προσαυξάνονται κατά χίλια (1000).
ii. Σε ποσοστό 20% επί των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί ανά ειδικότητα και τμήμα, εάν έχουν υποβληθεί αιτήσεις αποφοίτων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο αριθμός των θέσεων που προκύπτει από την ποσόστωση, στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.
iii. Σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια κατάταξης αποφοίτων, σε περίπτωση που οι αιτήσεις των υποψηφίων- που είναι απόφοιτοι ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ-είναι περισσότερες από το 20% των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, τότε, τα μόρια κατάταξής τους από το βαθμό του πτυχίου και την ηλικία, προσαυξάνονται κατά 10%.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μοριοδότηση των υποψηφίων και το γεγονός ότι οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων προς αυτούς τίτλων σε συναφείς ειδικότητες ή απολυτηρίου και πτυχίου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. προηγούνται των υπολοίπων υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στη διαδικασία με δεσμευμένη θέση Μαθητείας και έγκυρες αιτήσεις, μοριοδοτούνται ως ανωτέρω, κατατάσσονται σε χωριστό πίνακα και με βάση τον πίνακα αυτόν, εντάσσονται σε τμήμα της ειδικότητας που επέλεξαν, εφόσον αυτό λάβει έγκριση λειτουργίας.

Υποβολή Ενστάσεων
Υποψήφιος δύναται να υποβάλει ένσταση επί της μοριοδότησής του από την έκδοση των Προσωρινών πινάκων κατάταξης και μέχρι τη Δευτέρα 30/10/2023, ώρα 11:00μ.μ., αποκλειστικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων,
σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, ο προσωρινός Πίνακας των αποτελεσμάτων καθίσταται οριστικός. Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων

Ο οριστικός Πίνακας κατάταξης των υποψηφίων, ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα κάθε ΕΠΑ.Λ., καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης τυχόν ενστάσεων και μέχρι την Τρίτη 31/10/2023.

Δημοσιεύθηκε στην Μαθητεία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.