ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1η ΥΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ»

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καστοριάς για τη σχολική χρονιά 2022-2023 υλοποίησε το Σχέδιο Δράσης
«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ»
με την Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα υποστηρίζει και διαχειρίζεται το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»

 

Το Σχέδιο Δράσης χρηματοδοτήθηκε συνολικά με το ποσό των 2400 ευρώ και αποτελείται από 3 υποδράσεις.

Υποδράση 1η:
«Σύγχρονες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με προγραμματισμό από Η/Υ»

 

 

Στην δράση Μια Νέα Αρχή ΕΠΑΛ, συμμετείχαν οι μαθητές του Τομέα ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού, καθώς και μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς. Σκοπός της υποδράσης ήταν ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές.
Το αποτέλεσμα του σχεδίου δράσης ήταν η κατασκευή εκπαιδευτικής πινακίδας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από τους μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών. Στις πινακίδες τοποθετήθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός (PLC, διακόπτες, μπουτόν, ενδεικτικές λυχνίες LED, ασφάλειες, καλώδια,  κτλ.) έτσι ώστε στο τέλος η πινακίδα να αποτελεί έναν πλήρη σταθμό εργασίας για τα εργαστηριακά μαθήματα, όπου με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορεί να κάνει προσομοίωση πολλών διαφορετικών ηλεκτρολογικών εφαρμογών (π.χ. έξυπνο σπίτι, έλεγχος φωτισμού κατοικίας, έλεγχος φωτισμού κλιμακοστασίου – σκαλοστασίου πολυκατοικίας  κτλ.).

 

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Διαμαντής Κωνσταντίνος

 

Δημοσιεύθηκε στην MNAE. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.