Συμμετοχή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς στο πρόγραμμα ERASMUS+

Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς η πρόταση που καταθέσαμε πέρυσι, στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού –  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα ERASMUS+ , έπειτα από αξιολόγηση συγκέντρωσε βαθμολογία 91/100 και εγκρίθηκε με το ποσό των 45.754,00 €.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Κατάρτιση σε τεχνολογίες φόρτισης και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας των Ηλεκτρικών Οχημάτων» με κωδικό «2022-1-EL01-KA122-VET-000071508» και θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2022-2023 στην ΙΣΠΑΝΙΑ (Βαρκελώνη) με την συμμετοχή 20 μαθητών-τριών και 2 συνοδών εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
Οι μαθητές μας θα εκπαιδευτούν-καταρτιστούν  για 12 ημέρες στα ηλεκτρικά οχήματα, σε εταιρίες και οργανισμούς στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Από τις βασικές εταιρείες στις οποίες θα γίνει πρακτική άσκηση είναι η Υπηρεσία μεταφορών του Δήμου Βαρκελώνης που διαθέτει ηλεκτρικά λεωφορεία, φορτηγά και απορριμματοφόρα, το ινστιτούτο CREVE, η εταιρία Nissan motor iberia SA και το Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology όπου εξελίσσονται νέοι τύποι επαναφορτιζόμενων μπαταριών συνδυάζοντας την χρήση υπερπυκνωτών.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν μαθητές-τριες του Εσπερινού Επαλ Καστοριάς που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Β΄ και την Γ΄ τάξη του τομέα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και του τομέα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Τα έξοδα μετακίνησης, η διαμονή, η διατροφή και τα έξοδα εκπαίδευσης καλύπτονται από το πρόγραμμα κινητικότητας για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ERASMUS+.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.